Hoe wordt een gedetailleerd logo gebreid of geweven?

Hoe wordt een gedetailleerd logo gebreid of geweven?

Sommige van onze producten worden gebreid of geweven. Denk maar aan sjaals, mutsen, handschoenen, nekwarmers of sokken.

Om deze artikelen te produceren zetten we het design om in een rooster. Dat rooster geeft aan onze machines aan welke kleur zichtbaar moet zijn bij elke steek.

Het spreekt voor zich dat elke steek slechts 1 kleur kan tonen. Elke steek is dus ook meteen het kleinst mogelijk weer te geven detail in de sjaal.

Van zodra er gebogen of schuine elementen, zoals cirkels, cursieve letters of gezichten, in een design voorkomen, moeten we deze trachten te reconstrueren aan de hand van een trapsysteem.

Hoe kleiner het element, hoe kleiner het aantal pixels of steken die we tot beschikking hebben om het element te tekenen. Bijgevolg is het vaak lastig om kleine gebogen elementen goed na te produceren.

Het wordt meteen duidelijker met een voorbeeld.

Onze klant Athletic Club de Chambord koos het volgende design voor hun HD Deluxe sjaals:
De tekst in het midden van de sjaal is groot en kan relatief makkelijk gebreid worden. Het logo heeft echter heel veel gebogen en schuine elementen, en er is bovendien niet veel ruimte op het uiteinde van de sjaal:
Hier is hoe we het hebben getekend in het rooster:
Zo kan je meteen zien waarom het eindresultaat er er een beetje korrelig uitziet:

Uiteraard bevatten praktisch alle logo's of teksten elementen die niet perfect horizontaal of verticaal zijn. Bij gebreide of geweven producten zal je dus bijna altijd dat korrelig effect krijgen.

Wij geloven dat dit de charme is van een echter voetbalsjaal. In sommige gevallen moet een logo of een design echter perfect worden nagebootst.

Gelukkig zijn hier oplossingen voor. We sommen ze hier op:

- Een borduur: hiermee kunnen hele kleine details worden toegevoegd aan het design. Gezien de hoge prijs voor een borduur, wordt dit best enkel voor logo's gedaan.
- Een geweven of geprint label: wordt ook gebruikt om kleine details te reproduceren. Het label wordt dan op het artikel genaaid.
- Het artikel printen of borduren: om een gedetailleerd design perfect te kunnen borduren, dan kies je best voor onze geprinte items zoals onze bedrukte sjaals. Bijkomend voordeel is dat er hier geen beperkingen zijn op het aantal kleuren.

Heb je vragen omtrent de haalbaarheid van jouw design?

Neem dan snel contact op en we geven je graag advies.